duminică

Ce vreţi să cereţi viitorului guvern?


Emilia: Cel mai urgent e să se facă dreptate pentru Roşia Montană! Oricine ar fi la guvernare eu cred că nu se va ceda pana când se vor asigura următoarele:
1. Deblocarea procedurilor de includere a Roşiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO;
2. Respingerea proiectului legislativ de modificare a Legii Minelor nr. 85/2003, care ar permite companiilor miniere private să exproprieze de bună voie în numele statului;
3. Neemiterea acordului de mediu pentru proiectul minier cu cianuri propus la Roşia Montană
4. Adoptarea propunerii legislative care prevede interzicerea utilizării cianurii în minerit
5. Respingerea tuturor iniţiativelor de declarare a zonei Roşia Montana ca zonă mono-industrială, rezervată exclusiv implementării proiectului minier al companiei Roşia Montană Gold Corporation. Susţin următoarele alte urgenţe: "1.Sanatatea este un bun public si nu trebuie privatizat. Trebuie îmbunătăţită prin investiţii;
2. Sectorul de energie trebuie să rămână în mâinile romanilor
3. Sectorul bancar trebuie să devină majoritar românesc în 5 ani.
4.Resursele naturale aparţin romanilor şi trebuie exploatate de către stat
5.Pamanturile agricole şi pădurile sunt ale romanilor. Nu se vând străinilor. Cerem ajutor pentru pentru agricultura sustenabila şi pentru cooperative. Ajutor pentru micul producător. O noua legislaţie in acest sens."
Cristian: Un Guvern de tehnocraţi ! Asta e clar !
Cristian: Transferarea funcţiilor publice către oameni ce vor susţine un examen şi nu prin numiri politice!
Cristian: Administraţia publică în general sub un parteneriat public-privat!
Cristian: consiliile de administraţie să nu deţină oameni politici ci DOAR specialişti acreditaţi.
Cristian: Împuternicirile în funcţiile cheie ale statului să lase loc competiţie prin intermediul unui examen....
Silviu: Viitorii guvernanţi să ia aminte şi să nu mai adopte nici o lege fără a-i întreba şi pe cei direct vizaţi de legea respectivă.
Monica: Să organizeze concurs pentru ocuparea fotoliilor de miniştri, iar cei desemnaţi să nu fie membri de partid, ci doar nişte persoane foarte bine pregătite în domeniul lor.
Gabriela: cu ăştia nu mai pot plăcintei care se urinează pe troiţe şi mămica se mândreşte cu el. Poi eu am un băiat de 23 de ani cu handicap în cărucior care a terminat finanţe bănci la zi şi a intrat la master cu 9,98 şi nu-şi găseşte de lucru. Valorile în prezent nu sunt apreciate! Ani de zile l-am carat în braţe la şcoli pt. că în România nu vezi tu accesibilitate în instituţii publice. apropo şi lucrarea de licenţă a luat-o cu 10 pe o tema complicata "Riscul de ţară al României comparativ cu Bulgaria şi Germania". A slăbit 4 kg cât a lucrat la licenţă, avea 32kg şi a ajuns la 28kg.
Laurenţiu: eu vreau să-mi aducă viitorul guvern, cafeaua caldă la pat în fiecare dimineaţă. La mine poa' să pună şi un pic de lapte da sa fie numai buna, nici rece, nici caldă.
Laurenţiu: Să fie în acelaşi gând cu poporul = medierea diferitelor nivele sociale. Oamenii trebuie să se îmbogăţească şi să progreseze prin economiile făcute (la orice nivel mă refer) şi nu prin 5hp49i1e ridicole, obţinând favoruri nemeritate, astfel împingând o anumita pătură sociala la mizerie şi sărăcie, poate chiar şi la dreptul de a fi asistat medical, cum de altfel am fost la un pas de aceasta situaţie.
Vili: jos corupţia, jos cu interlopii cu legitimaţie de la stat care, au furat, au făcut trafic de influenţă, au făcut abuzuri, avem nevoie de o ţară corectă, cinstită şi onestă.
Vasile: un parlament unicameral
Gabriela: reparate toate legile tâmpite!
Gabriela: bineînţeles că nu mi-aş dori partidul poporului!
Ioana:Trebuie să ne trezim cu TOŢII şi să scăpăm de incompetenţă şi lichelism!

Niciun comentariu: