Cultagribio

Sindicatul agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania in parteneriat cu Institutul National de Asistenta pentru Cetateni cauta parteneri / colaboratori / sponsori pentru intiativa de infiintare la nivel national a unei asociatii a bio-agricultorilor.

Situl asociatiei poate fi vizitat aici 

Avand in vedere interesul tot mai accentuat al consumatorilor romani si europeni pentru produse biologice, tinand cont si de conditiile noastre specifice (nu ne prea putem permite masini si utilaje agricole complexe, fertilizanti chimici, erbicide, fungicide s.a.) Sindicatul Agricultorilor „Cultivatorii Directi din Romania” considera oportun, urmand exemplul altor tari, infiintarea si in Romania a unei Asociatii a bio-agricultorilor.

 Agricultura biologica, in opinia noastra, este mai intai de toate, una dintre metodele posibile de productie agricola care, in anumite contexte teritoriale si economice, poate oferi un venit semnificativ pentru ferme in timp ce ofera consumatorilor un produs de calitate respectand mediul inconjurator. 
 Agricultura biologica nu este o alternativa la agricultura conventionala, dar prin propriile sale particularitati, ofera un plus de valoare consumatorului care alege acest tip de produs obtinut in urma unui proces riguros ceea ce inseamna nu numai eliminarea utilizarii de substante chimice, dar intr-un sistem diferit in cadrul fermei, de gestionare a terenurilor si a resurselor sale. 
 Asociatia isi propune ca obiective: 
- sa reprezinte si sa acorde asistenta membrilor sai la nivel national in sediile politico-administrative in care se hotarasc interventiile in favoarea agriculturii biologice;
- sa contribuie la definirea Unei discipline unitare a productiei si a pietei produselor agricole biologice;
- sa coordoneze, la nivel national activitatea membrilor si sa promoveze infiintarea de organisme asociative a producatorilor  biologici in vederea imbunatatirii productiei si comercializarii de produse ecologice;
- sa garanteze servicii de asistenta tehnica si de informare inclusiv via INTERNET;
- adoptarea unei marci unice pentru produsele recunoscute ca fiind biologice, provenite de la fermele asociate;
- favorizarea raspandirii metodelor biologice de cultivare si de comercializare a produselor obtinute.
 I. Cine poate fi membru al asociatiei.
1. Asociaţii locale si regionale ale producătorilor biologici;
2. Cooperative si alte forme de asociere ale producatorilor implicate in activitati ecologice;
3. Grupuri de producatori;
4. Persoane fizice / sau persoane juridice care nu sunt producatori biologici, dar care in urma experientei acumulate si a competentelor, sunt relevante pentru scopurile Asociatiei Nationale, putand fi utile pentru realizarea obiectivelor sociale.
5. Asociatii aderente (de exemplu: asociatiile privind agro-turismul)

ATENTIE: Materialul publicat pe aceasta pagina este o ciorna. Persoanele interesate in elaborarea statutului si a activitatii acestei asociatii sunt rugate sa ne contacteze la adresa de mail manolebsilviu@yahoo.com 

Situl asociatiei poate fi vizitat aici  

Niciun comentariu: