marți

Vorbim... ca oricum altceva nu stim sa facem!

Mediafax, in parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va anunta conferinta Mediafax Talks about Romanian Agriculture in 21 iulie 2011, la Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria.
 „Este o conferinta care a devenit reper pentru sectorul agricol si care beneficiaza de lectori de referinta si are cea mai mare mediatizare”. Reprezentanţi ai Guvernului României -Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Dezvoltarii si Turismului, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Ecomoniei, Comertului si Mediului de Afaceri, membri FNPAR,  LAPAR, Romalimenta, APRIL, UCPR, reprezentanti ai  producătorilor  de cereale şi producătorilor de erbicide, pesticide şi produse agro-chimice, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor din România, ai societăţilor de asigurări, ai societăţilor de leasing si presa de specialitate. Eveniment care constituie cel mai bun prilej de a dezbate impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor si presei de specialitate si de a stabili noi directii in agricultura.”

Ca are cea mai mare mediatizare, nu ma indoiesc. Ceea ce nu am reusit sa pricep este cum cred organizatorii ca in cele doua trei ore vor reusi sa stabileasca caile de dezvoltare a agriculturii care de 20 de ani se tot scufunda sub greutatile de zi cu zi.
Ca sindicat al agricultorilor, noi multumim pentru invitatie dar suntem in plina vara, anotimpul cu cele mai multe lucrari in agricultura si nu avem timp de povesti, povestile fiind preocuparea taranilor doar in timpul iernii spre deosebire de MAPDR,  APIA s.a. care se tin de povesti tot timpul anului in timp ce agricultura romaneasca se duce de rapa. 
Initiativa Mediafax de a organiza conferinte dedicate agriculturii poate fi laudabila dar cu siguranta nu are nici un efect practic. 
Intr-o guvernare normala, Ministerul Agriculturii ar avea intruniri periodice cu reprezentantii agricultorilor pe subiecte concrete: dezvoltare rurala, cereale, legume-fructe, cresterea animalelor s.a. iar Mediafax ar transmite stiri privind rezultatul acestor intalniri. Dar pentru ca nu suntem intr-o societate normala, Mediafax prin conferintele dedicate agriculturii, este in fapt un paravan in spatele caruia se ascund adevaratii responsabili ai distrugerii agriculturii romanesti: MAPDR, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul dezvoltarii si turismului, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
Avand convingerea ca si aceasta conferinta organizata de Mediafax va fi un succes, noi agricultorii cultivatori directi asteptam cu nerabdare masurile concrete pe care le va lua Guvernul Romaniei in urma conferintei.
Parerea mea personala este ca si aceasta conferinta va fi doar o tribuna de pe care domnul Valeriu Tabara & co va trambita "succesurile" obtinute de MAPDR in "dezvoltarea" agriculturii romanesti. In realitate nici acest domn ministru habar nu are de ce exista MAPDR si ce cauta el acolo deoarece din toate declaratiile sale (ca in afara de declaratii nu a facut nimic pentru agricultura) intreaga responsabilitate apartine doar taranilor care sunt lenesi si stau in crasme de dimineata pana seara lasand pamantul nelucrat.
Cu sinceritate si mare parere de rau,
Manole Silviu

Niciun comentariu: