vineri

Romania in iulie 2011

         Sindicatul agricultorilor Cultivatorii Direcţi din România, salută iniţiativa Uniunii Social-Liberale de a publica proiectul de dezvoltare a agriculturii, pentru perioada 2012-2016 (în cazul în care USL ajunge la guvernare) şi de a-l supune dezbaterii publice.
În acest mod se creează condiţiile necesare construirii unui program coerent, aplicabil şi cu efecte benefice atât pentru agricultori cât şi pentru întreaga populaţie a ţării având în vedere că aprovizionarea populaţiei cu alimente sănătoase şi la preţuri accesibile, trebuie să fie o prioritate naţională.
Supunerea spre dezbatere publică a acestui proiect, de către partidele din opoziţie, cu un an înaintea alegerilor locale şi generale, este şi o cale de a evita situaţia hilară în care se află actualul Guvern portocaliu care prin ministrul său Valeriu Tabără declara în luna iunie a.c.: "Noi avem deja o strategie pe care o vom publica pe site-ul MADR imediat ce vor fi oficializate primele date ale Recensământului General Agricol (RGA). Nu putem face strategii pe date false, trebuie să ţinem cont de realităţile actuale, nu de cele din urmă cu 10 ani. Cred ca săptămâna viitoare Guvernul va aproba primele date prezentate de INS din agricultura românească culese în cadrul RGA".
NB * Domnul ministru al MADR, ne anunţă că va publica strategia domniei sale; prin aceasta, recunoaşte implicit că în aceşti 3 ani a condus agricultura din România după ureche. Iar rezultatele se văd.
      * Ori domnul ministru nu ştie că datele statistice ale INS sunt cifre care corespund unei realităţi iar Guvernul poate doar să le consulte şi în nici un caz să le aprobe ori a rămas cu mentalitatea de pe vremea tov. Nicolae Ceauşescu când se raportau producţii de 10 tone de grâu la ha, 80 tone de cartofi la ha, 150 tone sfeclă de zahăr la ha şi multe alte raportări fictive. Probabil vrea să reducă din creion numărul de animale din 2002 (Guvernarea Adrian Năstase) şi să mărească efectivele de animale din 2011 ca să arate ce eficient este guvernul portocaliu?!
            Salutăm încă o dată iniţiativa USL şi facem apel către toţi cei interesaţi să vină cu propuneri la proiectul: Agricultura şi dezvoltarea satului românesc, prioritatea Uniunii Social-Liberale, Programul USL privind agricultura şi dezvoltarea satului, publicat pe situl http://www.psd.ro/principal/viziune-agricultura.pdf
Opiniile şi propunerile dumneavoastră le puteţi trimite pe adresa de mail a sindicatului nostru: inaccdr@yahoo.com
sau pe forumul revistei Ţăranul Român: http://tech.groups.yahoo.com/group/taranul_roman/ la rubrica Mesaje.
                                                                       Manole Benieamin
Preşedintele Sindicatului agricultorilor Cultivatorii Direcţi din România

Mai multe informatii despre acest proiect gasiti in numarul  23 al revistei Tarnaul Roman

Niciun comentariu: