duminică

Sindicatul „Cultivatorii Directi din Romania”

Sindicatul „Cultivatorii Directi din Romania” a luat fiinta in data de 15 ianuarie 2006 in comuna Priponesti, judetul Galati. Membrii sindicatului sunt agricultori, persoane care presteaza servicii catre agricultori, persoane care transporta, depoziteaza, prelucreaza si comercializeaza produsele agricole. Obiectivele prioritare ale sindicatului nostru sunt:

1. Recunoaşterea dreptului agricultorilor români de a se organiza în sindicate proprii şi de a se asocia fără acordul prealabil al Ministerului Agriculturii.

2. Punerea la dispoziţia agricultorilor români, a ţăranilor, a asistenţei juridice şi contabile necesare absorbirii finanţării Uniunii Europene pentru agricultură.

3. Propuneri de legi similare celor existente în Europa Occidentală, favorabile agricultorilor români, cultivatori direcţi, în următoarele direcţii:

- recunoaşterea fiscală a gospodăriilor ţărăneşti, ca unităţi economice, şi dreptul la bilanţ contabil pentru a favoriza accesul la credit bancar subvenţionat şi la fondurile financiare puse la dispoziţie de Uniunea Europeană.

- o reformă a asistenţei sociale care să prevadă pentru agricultorii cultivatori direcţi români garantarea venitului minim pe economie, dreptul la pensie, la asistenţă medicală şi la medicamente compensate.

- realizarea unei tipografii proprii a ţăranilor care să popularizeze informaţiile privind o corectă actualizare a Politicii Agricole Comunitare (PAC) privind România şi care să faciliteze accesul la fondurile puse la dispoziţie de Uniunea Europeană pe baza regulamentelor şi directivelor Uniunii Europene.

- înfiinţarea unei Cooperative de Credit Agricol, cu sprijinul direct al Uniunii Europene, care să acorde împrumuturi agricultorilor cultivatori direcţi din România, prin intermediul Sindicatului nostru.

4. Atragerea de fonduri de la Uniunea Europeană pentru a sprijini realizarea de structuri care să faciliteze ajungerea produselor agricole de la producător, direct la consumator: spaţii de depozitare, fabrici de prelucrare şi spaţii comerciale proprii ale producătorilor, adică să se asigure preţuri stimulative pentru producători şi accesibile consumatorilor prin eliminarea intermediarilor.

Deoarece noua, agricultorilor romani, ne lipseste experienta sindicala, Sindicatul „Cultivatorii Directi din Romania” a cerut si a obtinut sprijinul Sindicatului „Confederazione Italiana Agricoltori” cu care a semnat un protocol de colaborare pe 14 decembrie 2006 la Padova.

De asemenea din ianuarie 2007 Sindicatul „Cultivatorii Directi din Romania” a devenit membru al „Comite des Organisations Professionnelles Agricoles de l’UE” (COPA) cu care la intalnirea de la Berlin din 19-20 ianuarie 2007 au inceput tratativele privind semnarea unui protocol de colaborare, care speram ca vor fi finalizate in februarie a.c. iar protocolul va fi semnat in martie 2007 la Bruxelles.

Persoanele care doresc informatii suplimentare despre Sindicatul „Cultivatorii Directi din Romania”, ne pot contacta la urmatoarea adresa:

mail:

manolebsilviu@yahoo.com

cult_dir@yahoogroups.com

site:

groups.yahoo.com/group/cult_dir

cultivatoriidirectidinromania.blogspot.com

Niciun comentariu: