luni

Lectie de agro-economie pt Victor Ponta:



Victor Ponta a declarat recent: „Eu vreau să spun că cea mai mare panică în România nu a stârnit-o nici anunţul ANSVSA, nici ştirile de la televizor, au stârnit-o nişte producători care vărsau laptele pe câmp. Care e singura chestie care rămâne, omul zice: dacă şi-a vărsat ăla laptele, înseamnă că nu trebuie să îl beau. Deci când au vărsat laptele, trebuiau să se gândească”


Problema este mult mai simpla decat ai crezut "stimabile" prim-ministru: daca un taran isi arunca marfa pe camp, in rapa sau aiurea in gropile de gunoi... o face dintr-un motiv simplu! Pt. ca el, taranul, nu are posibilitatea de a pastra marfa produsa pentru mai tarziu cand piata va fi mai stabila. Adica pe intelesul unui prim-ministru, aici ma refer la acele spatii de depozitare, centre de prelucrare etc.  care ar fi trebuit sa fie facute cu fonduri europene. Spatii care nu exista din cauza birocratiei excesive. Si asta stiti foarte bine de unde porneste, nu?
Pentru ca asa cum un geniu din fruntea MAPDR a descoperit mai anul trecut ca gaina este un organism viu care face oua... tot asa si vaca este un animal care produce lapte care trebuie muls, depozitat la o temperatura optima care sa nu ii permita sa se transforme in lapte acru si apoi in branza, lapte care mai apoi trebuie transportat la un procesator care plateste pe un litru cu mult mai putin decat pt un litru de apa plata.
Si dupa aceste mici detalii... Domnule Prim-Ministru Victor Ponta, cum iti permiti sa il critici pe un taran ca arunca laptele pe camp? Stii ce se intampla daca nu mulgi la timp o vaca, o capra sau o oaie??? Apare o boala numita "mamita" iar daca vrei sa afli mai multe despre ea, poti da un search pe Google.
P.S. Sper ca acel taran sa nu fie amendat de Garda de Mediu pentru "poluarea solului" :-)


Un comentariu:

Unknown spunea...


SA NE UNIM FORTELE...!1
http://mccsolidari.wordpress.com