vineri

Apel către românii care mai au bun simţ


Având în vedere că România are 10 milioane de hectare teren agricol, ar trebui să poată hrăni din producţia proprie pe cei aproximativ 18 milioane de români care mai sunt în ţară şi să asigure şi un export de produse agricole.

În acest moment însă România consumă din import peste 75% din necesarul de carne, lapte şi produse lactate, fructe, legume, etc.

Numai o guvernare iresponsabilă a putut transforma România din exportator de produse agricole în mare importator cu repercusiuni grave asupra balanţei comerciale a României. Actualele împrumuturi uriaşe contractate de la Fondul Monetar Internaţional şi care vor cădea în sarcina generaţiei următoare, sunt urmarea politicii, aşa zisei clase politice care, printre altele, nu a înţeles că agricultura este parte integrantă a economiei României şi neglijând independenţa alimentară împinge ţara spre sclavie perpetuă către ţările Occidentale.

Este foarte posibil să avem de a face cu un complex de inferioritate; marea majoritate a parlamentarilor şi guvernanţilor de după 1990 provin din mediul rural, se ruşinează de originea lor şi prin politica struţului vor să demonstreze că nu există agricultură în România şi ţărani români. Doar ca să nu îşi recunoască originea !

Singura soluţie pentru depăşirea acestei situaţii dezastruoase o reprezintă unirea celor 1,5 milioane de proprietari de terenuri agricole înregistraţi în Registrul Fermelor într-o organizaţie naţională care sa reunească toate asociaţiile profesionale ale agricultorilor.

Această organizaţie la nivel naţional va putea fi un partener de dialog atât pentru micii proprietari de terenuri agricole care nu au încredere în nici un fel de reprezentanţi guvernamentali, cât şi pentru Guvernul României şi Guvernul de la Bruxelles prin intermediul COPA-COGECA.

Doar lipsa de cunoaştere privind Politica Agricolă Comunitară a Uniunii Europene, obtuzitatea cadrelor cu putere de decizie si ideile moştenite din perioada comunistă (totul trebuie controlat de partid şi de stat, „ţăranii reprezentând un pericol pentru sistem…”) au făcut ca toate guvernele care s-au succedat din ’90 până în prezent să obstrucţioneze crearea unei astfel de organizaţii producând prejudicii grave locuitorilor din mediul rural şi întregii economii naţionale.

Lansăm un apel către toate persoanele care gândesc şi simt româneşte; să sprijine înfiinţarea urgentă a organizaţiei agricultorilor la nivel naţional, indiferent de denumirea pe care o va purta. Important este să se respecte structura piramidală anexată, structură agreată de Uniunea Europeană şi care a avut succes în ţările Europei Occidentale.

Vă mulţumesc anticipat pentru înţelegere şi colaborare.

Preşedintele sindicatului agricultorilor „Cultivatorii Direcţi din România”

Manole Benieamin

Niciun comentariu: