luni

Nu va bucurati de subventiile pe suprafata in anul 2010


Fata de anii anteriori nu a aparut nici un fel de modificare privind procedura de depunere a dosarelor; normele GAEC sunt aceleasi, conditiile privind suprafetele aceleasi... Avem doar un nou ministru al agriculturii care (ca sa pastreze traditia) incearca si el sa mai distruga cate ceva din ce a ramas din agricultura asta amarata...
Desi platile directe pe suprafata primite de la Uniunea Europeana nu conditioneaza cultivarea terenurilor, domnul ministru doreste sa fim mai catolici decat papa si sa taie fondurile pentru suprafetele nelucrate. Desi agricultura este in colaps, desi absorbtia fondurilor europene este ca si inexistenta la nivelul agriculturii romanesti, Mihai Dumitru a facut "regulile mult mai stricte si in cazul lor". Dansul oare stie cat la suta din cheltuielile pe un hectar de teren lucrat acopera cei 167 de euro? Vrea sa ia si acesti bani? Si pe urma tot domnul ministru al agriculturii se mira de livezile invechite din Romania si investitiile prea mici care se fac in agricultura... Mai intelege cineva ceva? De ce nu incearca domnul ministru sa obtina pentru taranul roman o subventie la fel ca in Italia de exemplu, adica 800 euro/ha, si atunci sa vada cum se face agricultura in Romania???
Mihai Dumitru da o dovada clara de incompetenta in functia pe care o are. Nu stie nimic despre agricultura dar vrea sa o reformeze (ca oricum termenul "reforma" este la moda acum) si pentru ca nu stie cu ce idei constructive sa vina, loveste exact in cei pe care ar trebui sa ii reprezinte.
In urma cu cateva saptamani ministrul agriculturii isi punea speranta in Dumnezeu sa salveze agricultura romaneasca; domnule ministru, in fata prostiei nici Dracu' nu ne mai poate ajuta...
Ministerul agriculturii habar nu are de ce se intampla in teritoriu, dar vrea sa rezolve toate toate problemele din domeniu. Cum? Pai nu ne-am pus nadejdea in Dumnezeu? Scapa cine poate... Cat despre determinarea taranului de a-si vinde sau arenda terenul prin anularea subventiilor... domnul ministru mai are de asteptat. Din cate stiu de la an la an cererile depuse pentru platile directe au fost din ce in ce mai putine, de vina fiind incompetenta celor din APIA. Poate ca asta e si ideea??? Cu cat mai putina bataie de cap cu atat mai bine pentru cei din minister?
Taranul nu isi va vinde pamantul, cat despre dat in arenda, pentru a fi batjocorit de un "fermier european", il rog pe domnul ministru sa ceara de la OLAF, DLAF si DNA dosarul unei anumite firme cu profil agricol din comuna Tutova, judetul Vaslui si care isi desfasoara activitatea si in comuna Priponesti, judetul Galati. Cititi, documentati-va si mai vorbim dupa.
Cat despre unirea taranilor in cooperative (mai are rost sa spun ce conotatii are in urechea unui taran adevarat acest termen?), domnule ministru Mihai Dumitru, ce a facut MAPDR efectiv in acest sens? S-a facut o campanie de informare? S-a tiparit macar o brosura? Eu nu am auzit nimic...

Mai documentati-va domnule Ministru al agriculturii Mihai Dumitru, pentru asta suntem noi taranii aici, ca sa va instruim...

P.S. Am avut un singur ministru al agriculturii cu adevarat competent dar pe care nu am stiut sa il apreciem, iar dovada calitatii sale... astazi dansul este Comisar European pe probleme de agricultura... Sa va mai spun ca ma refer la domnul Dacian Ciolos???

3 comentarii:

Anonim spunea...

corect acest punct de vedere!
ce sa mai vorbim de faptul ca subventiile pentru bovine,promise inclusiv de dl presedinte Basescu ,pana la sfarsitul lunii februarie,inca nu s-au platit si nici nu stim cand se va intampla acest lucru.

Stefan Popa spunea...

Gata m-am convins. Domnule Manole Vreau sa intru si eu in sindicat ca de unul singur nu ma mai descurc. In cateva zile aveti cererea mea completata.

Unknown spunea...

In regula domnule Popa, ne bucuram ca v-ati hotarat sa va alturati echipei noastre.