joi

Tarani versus Academicieni

Ne pare rau ca trebuie sa ne coboram la acest nivel dar… in periodicul „Formula AS” (anul XX, nr. 950(51), 24 decembrie 2010 – 7 ianuarie 2011) apare un articol foarte jignitor la adresa taranului roman. Este posibil ca domnul Academician Florin Constantiniu sa fie un „mare istoric”. Cand am spus „mare istoric” am avut in vedere capacitati de memorare a unor date si informatii transmise de altii. Dar pun la indoiala ca Onorabilul, daca este roman, are si „uzul ratiunii” cum spunea marele Cragiale pentru ca astfel  ar fi „stat si cugetat” ce oare a vrut sa spuna acel nebun cu „vesnicia s-a nascut la sat”.
Partide politice si oameni politici de „doi bani cu borta” (cu gaura) au mai fost si vor mai fi in Romania. Dar noi taranii am fost si vom fi mereu aici. Noi suntem talpa tarii. Cu noi s-a obtinut independenta. Noi, prin sacrificiul nostru de la Marasti, Marasesti si Oituz s-a facut Romania Mare, noi am rezistat invaziei sovietice si a comunismului internationalist prin sute de mii de vieti, fiind singurii din Europa de Est care am opus rezistenta armata, tot noi taranii romani vom scoate tara din haosul in care au impins-o asa-pretinsii intelectuali.
Doar pentru simpla curiozitate a taranilor romani, rugam Formula AS sa publice lucrarile istorice (de buna seama ne referim doar la titluri si un eventual mic referat asupra lucrarii respective). Nu de alta dar este foarte posibil ca prin intermediul acestor lucrari ale Domniei Sale Academicianul sa aflam si noi taranii cum a devenit domnul Florin Constantiniu Academician. (Va dati si dumneavoastra seama de scandalul care s-ar starni in Academie daca s-ar afla ca domnul Florin Constantiniu a obtinut titularizarea doar pentru ca a cantat in struna hoardelor comuniste. Iar daca s-a mai afla ca precum domnia sa mai sunt multi…)
Si cu sprijinul cui s-a instaurat comunismul in Romania? Cu sprijinul taranilor ori cu sprijinul „muncitorilor si intelectualilor” din mediul urban, singurii care stiu ce inseamna sentiment civic asa cum afirmati dumneavoastra?
De ce abia in 1962 „Socialismul a invins la sate”? Nu din cauza rezistentei taranilor? La orase socialismul invinsese inca din 1948!
P.S. Si cate orase unde „se naste spiritul civic” erau in acele vremuri?

Niciun comentariu: