luni

Avem de toate

Avem de toate... inclusiv politicieni vrajiti ca sa piarda alegerile.
Sa nu va mirati ca eu ii inteleg si ii aprob pe domnii M.Geoana si T.Basescu!!! In tarile civilizate si dezvoltate ale lumii, candidatii la presedintia unei tari se lupta de pe pozitiile ideologice si pe baza platformei electorale ale partidelor care ii promoveaza. La noi... pentru ca in loc de partide politice avem doar "grupuri de interese economice" il citez pe Basescu, cum altfel pot lupta intre ei sarmanii candidati? altfel decat recurgand la serviciile "mamei Omida"? Ca doar nu se vor denunta intre ei pentru matrapazlacuri, jefuirea averii nationale, indatorarea tarii si ... multe altele. Atat ii duce mintea...
Dar noi, poporul roman, cei care tot votam asemenea CARICATURI sa conduca destinele tarii noastre, oare suntem mai breji?
"Cum sacul si peticul",
"Cum e Turcul si pistolul" si
"La asa popor asa conducatori".

"Desteapta-te romane
Din somnul cel de moarte..."

Manole Silviu secretarul sindicatului agricultorilor Cultivatorii Directi din Romania

miercuri

Mihail Dumitru crede in D-zeu

"Anul 2010 este un an greu, in care vom incerca sa iesim din criza, un an in care va trebui sa ne descurcam cu resurse bugetare limitate. Sa speram ca vom reintra pe o panta de crestere economica, destul de firava la inceput.
"Eu am speranta, dar asta depinde mai mult de Dumnezeu decat de puterile noastre omenesti, sa avem un an agricol bun. Eu sper ca macar astrele, conditiile climatice, sa ne ajute sa avem un an bun",
a spus ministrul Agriculturii Mihail Dumitru.

Domnule Ministru, ma bucur foarte mult ca sunteti o persoana credincioasa si VA PUNETI TOATA NADEJDEA DOAR IN DUMNEZEU.
Eu sunt un simplu agricultor din Priponesti, jud.Galati, am doar 10ha de pamant si numai cu ajutorul BUNULUI DUMNEZEU MAI SUNT INCA IN VIATA. Si pe mine tot credinta in bunul Dumnezeu m-a tinut in viata.
Domnule Ministru, ca om credincios in Dumnezeu, am o rugaminte la dumneavoastra care martusisiti aceeasi credinta: avand in vedere ca toata nadejdea supravietuirii noastre, a agricultorilor romani sta doar in mila Bunului Dumnezeu, va rog sa propuneti desfiintarea Ministerului Agriculturii din Romania. Asa cum ati recunoscut si dumneavoastra prin marturisirea anterioara, acest minister este neputincios in fata puterilor "astrelor", deci ne-necesar.
Domnule ministru, si cata economie s-ar face la bugetul national din disparitia acestor ne-necesari/paraziti ai sistemului, poate vi se vor ierta si niste pacate ale voastre, ale ministrilor agriculturii.
Domnule ministru, dar de un sindicat al agricultorilor la nivel national care sa uneasca si sa coordoneze munca intregilor proprietari de pamant v-a venit in minte ca este necesar? Nici dumneavoastra nu ati iesit din comunism? Si dumneavoastra sunteti obsedat de statul tatuc???

Manole Silviu

Eficientizarea sistemului de educatie

Cei 15.000 de viitori şomeri din învăţământul preuniversitar au fost „contabilizaţi” pe hârtie încă de anul trecut, când la şefia Ministerului Educaţiei se afla interimarul Emil Boc.

Directorii de şcoli să stea mai mult la catedră, profesorii cu vechime să-şi mai treacă încă două ore în orar, clasele să se comaseze, fără însă a se depăşi numărul legal de elevi. Sunt propunerile ministrului Daniel Funeriu pentru
„eficientizarea sistemului de educaţie”.

sursa: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/881621/Someri-din-Educatie-cu-marca-Boc/

Ca fost profesor (suplinitor ce-i drept, si pt. foarte scurta vreme) am mare respect fata de ministrii invatamantului. Domnul ministru Daniel Funeriu vorbeste despre "eficientizarea sistemului de educatie". Tatal meu care are o educatie pur tehnica si a trait doar in mediul industrial mi-a explicat ca eficienta / rentabilitatea inseamna reducerea cheltuielilor de fabricatie pe toata filiera (materii prime, surse energetice... inclusiv salariile fortei de munca si comercializarea produselor la un pret maxim).
Ca fost profesor suplinitor intreb pe domnul ministru Daniel Funeriu: cum se poate masura in termeni strict economici/industriali "eficienta" invatatorilor care au determinat pe acei tarani/eroi din 1916, de pe aliniamentul Marasti - Marasesti - Oituz, cand Regatul Romaniei se redusese doar la Triunghiul Mortii, sa spuna: "Pe aici nu se trece" si au facut un zid de zeci de mii de cadavre peste care nu a putut trece nici spargatorul de fronturi Makensen.
Daca imi permite domnul ministru, eu, ca fost profesor, cred ca educatorii/invatatorii/profesorii nu sunt doar simpli creatori de bunuri materiale care pot fi supuse analizei eficientei economice.
Cadrele didactice, in primul rand CREAZA / FORMEAZA OAMENI, care la randul lor CREAZA/FORMEAZA un popor, o tara.
Oare nu cumva din cauza unor ministri ai invatamantului gen Daniel Funeriu, Romania si poporul roman au ajuns de rasul lumii??? Eu ca fost profesor suplinitor doar intreb.

D-le ministru al "invatamantului si...a la mai ce stiti d-stra ca sunteti ministru" al carei educatii sunteti ministru?
-al sentimentului national romanesc?
-al culturii romanesti?
ca despre neamul romanesc...este clar ca nu pot vorbi cu Domnia Voastra
Ati fi si d-stra roman...adus cu tancurile rusesti...poate ca ati avut si stramosi romani...dar...eu ma opresc aici.
D-le ministru, nu stiu cum ati ajuns acolo,dar despre neamul romanesc si despre suferintele lui, este clar ca nu stiti nimic.Poate gresesc dar dupa parerea mea sunteti doar un simplu mercenar (iar daca nu stiti ce inseamna "mercenar" cautati in DEX).
P.S. D-le ministru al educatiei vi se adreseaza acelasi Manole Silviu,un prost din Priponesti:va rog sa imi indicati nomenclatorul operelor d-stra privind educatia in Romania;as vrea si eu sa le cumpar si sa le am in biblioteca mea.
Cu respect.