marți

Info-chioscurile MADR-ului

La sfarsit de an Ministerul Agriculturii vine cu o noua aberatie: infiintarea unui sistem de "info-chioscuri" in zonele rurale pentru a oferi informatii fermierilor in vederea accesarii fondurilor europene pentru agricultura.
MADR vrea prin acest proiect sa creasca eficienta si sa simplifice procedurile de completare a cererilor de sprijin din fonduri europene.
Nimic mai fals... este doar o alta aberatie in stilul cu care ne-am obisnuit deja. Daca ar fi sa facem un mic calcul rezultatul ar trebui sa ne sperie;
- in Romania sunt 2.500 de comune, deci vor fi cam tot atatea calculatoare;
- bineinteles ca ele (calculatoarele) trebuie intretinute, au nevoie de programe si multe altele. Deci mai angajam cate un operator pentru fiecare din cele 2.500 de calculatoare (ca doar nu or sa vina taranii si sa caute singuri informatiile; nu de alta dar cine stie ce ar mai gasi?) si niste specialisti sau semnam un contract de colaborare cu o firma care probabil ca in urma cu cateva saptamani nici nu exista;
- si doar nu o sa cautam pe Google informatii despre fondurile europene. Sau putem sa cautam ca oricum nu vom gasi mare lucru in timp util. Anunturile, de cele mai multe ori, se fac cu cateva zile inainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor. Bun... mai avem nevoie si de niste servere care sa stocheze informatiile plus o alta armata de oameni care sa aiba grija de ele;
Care va fi rezultatul acestei investitii???
Ramane de vazut.
Probabil ca dupa inceperea derularii acestui program, Agentia Nationala de Consultanta Agricola si alte agentii (care au drept scop exact ceea ce isi propune MADR prin acest proiect) vor fi desfiintate, pentru ca luandu-le obiectul de activitate... la ce ar mai toca banii bugetului (nu ca pana acum ar fi facut mare lucru...).
Domnule ministru Valeriu Tabara, in loc de a cheltui sume enorme (fie ele si fonduri europene pe care pana la urma tot noi taranii le suportam din taxele si impozitele impuse de voi) nu credeti ca ar fi fost mai corect / ieftin (sau cum vreti sa vedeti problema) sa transformati situl MADR intr-un site adevarat, cu informatii concrete si transmise celor interesati in timp util?
Ce rost are sa mai inventati inca o data roata si sa mai aruncati niste bani aiurea? Ministerul are un site care este mult mai sarac in informatii agricole dacat un site local. Aveti o armata de oameni in subordine, de ce nu ii puneti sa actualizeze zilnic situl?
Credeti ca daca publicati cateva comunicate de presa pe saptamana, acestea cuprin informatii suficiente ca agricultura romaneasca sa evolueze?
Ma indoiesc.

P.S. Va urez un an nou fericit si cu ministri mai competenti !!!

Niciun comentariu: