duminică


Comercializarea legumelor, după noile norme impuse de MAPDR

Legumele proaspete vor putea fi vândute doar în ambalaje pe care vor fi inscripţionate originea produsului, soiul, cantitatea, calitatea şi numele celui care le-a ambalat.

Producătorii direcţi, care vând în pieţe, nu sunt obligaţi să ambaleze legumele şi fructele, dar trebuie să informeze consumatorul privind standardul de calitate al produselor sale.

Guvernul a aprobat o hotărâre potrivit căreia legumele proaspete vor putea fi comercializate doar în ambalaje pe care vor fi inscripţionate originea produsului, numele celui care le-a ambalat, soiul, cantitatea şi calitatea.

Speciile de legume destinate consumului în stare proaspătă, care sunt supuse controlului de conformitate cu standardele de comercializare, vor fi stabilite prin ordin al ministrului agriculturii. Pentru produsele transportate vrac, toate elementele prevăzute de standardele de comercializare a legumelor vor fi înregistrate în documentele de însoţire a mărfii.

Rămâne de văzut cum si unde isi vor ambala producatorii individuali productia proprie, atat timp cat nu sunt recunoscuţi ca producători.

Niciun comentariu: