joi

Vor fi fonduri SAPARD si in 2009

"In mod normal, fondurile SAPARD trebuiau cheltuite pana la sfarsitul acestui an. Cum insa au fost probleme de natura administrativa, cu puterea de absorbtie a fondurilor, dar si pentru ca platile sunt blocate de ceva vreme, am decis sa mai acordam Romaniei si Bulgariei un an pentru a cheltui acesti bani, deoarece noi credem ca este important ca acesti bani sa fie folositi pentru imbunatatirea infrastructurii rurale".
Purtatorul de cuvant al comisarului european pentru agricultura, Michael Mann.
In Romania vor mai intra 200 de milioane de euro cu aceasta ocazie.
Platile SAPARD catre Romania au fost intrerupte in vara acestui an, dupa ce o misiune a executivului comunitar a constatat, probleme in sistemul de gestionare si control legat de autorizarea platilor catre beneficiarii fondurilor SAPARD.
Romania a trimis Comisiei Europene un raport realizat de Curtea de Conturi, prin care se arata ca problemele sesizate de misiunea Comisiei din luna iunie au fost, in general, remediate,
Executivul comunitar a considerat insa ca informatiile continute in raportul de audit nu sunt suficiente si a trimis o scrisoare catre Ministerul roman de Finante, cerand informatii suplimentare, in baza carora ar putea decide reluarea rambursarilor catre Romania.

Niciun comentariu: