Definiţia de întreprinzător agricultor
este cuprinsă în articolul 2135 din Codul civil italian, astfel cum a fost
modificat prin aşa-numita "lege-cadru", (Decretul legislativ nr. 18
mai 2001, nr. 228).
Pe baza
acestor dispoziţii, întreprinzătorul agricultorul este cel care desfăşoară o
activitate directă: cultivarea solului; silvicultură; creşterea animalelor; desfăşurarea de activităţi conexe faţă de
activităţile precedente.
Pentru
cultivarea solului, pentru activităţile de silvicultură şi de creştere a animale
sunt direcţionate către îngrijirea şi dezvoltarea unui ciclu biologic sau o etapă necesară în ciclul de sine, fie de origine
vegetală sau animală, care utilizează sau pot utiliza fondul, lemnul
sau de apa dulce, salmastră sau marină.
Sunt
considerate "activităţi conexe" la activităţile anterioare, efectuate
de acelaşi agricultor, care vizează manipularea, depozitarea, prelucrarea,
comercializarea şi valorificarea care au ca obiect produsele obţinute în din
cultivarea terenului sau al fondului forestier sau efectivul de animale, şi
includ, în plus, activităţile legate de furnizarea de bunuri sau servicii în
primul rând prin utilizarea de echipamente sau resurse ale companiei în mod
normal utilizate pentru activitatea agricolă în cauză, inclusiv activităţi de
promovare a zonei şi a activităţilor din mediul rural şi patrimoniul forestier,
precum şi activităţile de agroturism.
Caracterul principal al agriculturii în
legătură cu Întreprinzătorul Agricol Profesionist
Activităţile
de prelucrare şi similare pot fi, chiar şi produsele achiziţionate de la terţi,
cu condiţia ca acestea să fie integrate în produsele proprii. În acest
sens, se evidenţiază că, în scopul de a determina prevalenţa, este necesar să
se compare în termeni cantitativi bunurile obţinute din principalele mărfuri
agricole şi produse achiziţionate de la terţi, cu condiţia ca produsele
achiziţionate să fie tot produsele agricole (de exemplu, strugurii pentru
producţia de vin).
Cultivarea fondului agricol
|
Ore muncă/ha/an
|
Cereale
pentru boabe
|
50
|
Porumb
pentru boabe
|
64
|
Porumb
pentru siloz
|
72
|
Sorg
|
56
|
Culturi
energetice 48
(floarea
soarelui, rapiţă, etc.)
|
24
|
Lucernă
|
50
|
Fâneaţă
|
48
|
Păşune
slabă
|
12
|
Pajişti
şi păşuni permanente
|
30
|
Cartofi
|
320
|
Roşii
pentru industrializare
|
400
|
Roşii
pentru consum
|
640
|
Sfecla
de zahăr
|
80
|
Tutun
|
1000
|
Castraveţi
/ Pepeni galbeni
|
320
|
Dovlecei
/ ardei
|
640
|
Căpşuni
|
800
|
Alte
legume în câmp deschis
|
560
|
Legume,
culturi protejate
|
1200
|
Grădină
de legume tradiţională
|
2000
|
Legume
pentru boabe
|
100
|
Plante
aromatice şi medicinale
|
1600
|
Ciuperci
|
2400
|
• În cele din urmă, aspectul cel
mai inovator ale normei, sunt aduse în zona de activităţile agricole legate de
furnizarea de servicii, cu condiţia ca cele mai multe dintre echipamentele
folosite pentru prestarea de servicii sunt, de obicei utilizate în propria exploataţie.
Prevalenţa şi calcularea U.L.U.
Prin
U.L.U. se înţelege unitatea de muncă angajată în cadrul fermei, acesta
este reprezentat de o unitate de timp care este nevoie pentru a gestiona o fermă
cu un echipament specific pentru cultivarea terenului şi creşterea animalelor,
şi se referă la DGR 11 .07.2008 n.206 şi corespunde la 218 zile / an.
Cine este Întreprinzătorul Agricol
Profesionist?
Prin Decretul nr. 99 din 29 martie 2004, a fost introdusă definiţia Întreprinzătorului Agricol Profesionist.
Prin Decretul nr. 99 din 29 martie 2004, a fost introdusă definiţia Întreprinzătorului Agricol Profesionist.
Acest termen
se referă la cel care îndeplineşte una din următoarele cerinţe:
• să aibă cunoştinţe şi
competenţe în conformitate cu articolul 5 din Regulamentul (CE) 17 mai 1999, nr. 1257/1999;
• dedică activităţilor agricole prevăzute la articolul 2135 din Codul civil italian, fie direct, fie ca membru al societăţii, cel puţin 50% din timpul total de lucru;
• dedică activităţilor agricole prevăzute la articolul 2135 din Codul civil italian, fie direct, fie ca membru al societăţii, cel puţin 50% din timpul total de lucru;
• venituri activităţi
asemănătoare de cel puţin 50% din veniturile globale.
Pentru
antreprenorii care lucrează în zonele defavorizate menţionate la articolul 17
din Regulamentul (CE) nr. 1257/1999, cerinţele de mai sus sunt reduse la
25%.
Inginer Agronom
Massimiliano Frattale – Italia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu